Categoria B

Ce înseamnă Categoria B?

Categoria B permite posesorului de permis conducă un autoturism cu masa maximă autorizată de până în 3500 de kg și nu aibă mai mult de 8 locuri fară al șoferului. Cu această categorie, legea permite atașați vehiculului o remorcă ușoară. Remorca ușoară este definită ca remorcă care are masa maximă autorizată de până la 750 kg. Masa maximă autorizată este dată de constructor și reprezintă masa proprie plus masa încărcăturii maxime. Aici apar multe confuzii, în sensul mulți zic dacă masa remorcii este mai mică de 750 kg și nu pun încărcătură pe ea, o pot tracta cu categoria B. Fals! Nu are importanță masa proprie a remorcii ci masa maxim autorizată, dată de constructor.

Ce vei conduce la curs?

Şcoala de Şoferi ASF Sibiu - Categoria B

Detalii curs

Durata cursului pentru obţinerea permisului de conducere Categoria B este de 4 săptămâni, timp în care se efectuează 24 ore de pregătire teoretică (curs de legislaţie rutieră) și 30 ore de pregătire practică (traseu). Pregătirea teoretică o precede pe cea practică.

Obligaţiile cursantului

Condiţii pentru înscriere

Detalii examen

Examenul pentru obținerea permisului de conducere Categoria B constă în susținerea unei probe teoretice de verificare a cunoștințelor, respectiv în rezolvarea unui chestionar cu 26 de întrebări, în 30 de minute, cu minim 22 răspunsuri corecte pentru promovarea acestui examen, și a unei probe practice de verificare a aptitudinilor și comportamentului, corespunzătoare categoriei de permis solicitate, împreună cu un examinator din partea DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor).

Pentru a fi admis la proba practică nu trebuie însumezi mai mult de 20 de puncte penalizare.

2.000 Lei

Discount

Începe cursul

Fă-ne o vizită sau contactează-ne!

Documente

Acte necesare pentru înscriere

Începe

Înscrie-te online şi beneficiezi de reducere la plata integrală

-50 Lei

Înscrie-te online și beneficiezi de 50 lei reducere la plata integrală